Select Page

Parkwachters vroeger en nu

Parkwachters vroeger en nu

Al bijna een eeuw zijn ze de ogen en oren van het park. Bij nacht, ontij en het krieken van de dag vind je ze aan de slag in het Rivierenhof, de domeinwachters van het Rivierenhof.

Grijp op 21 november de kans om verrassende verhalen en historische artefacten te ontdekken van de mannen en vrouwen van de Wacht. Er zijn historische pro-justitia’s te zien die fantastische pareltjes zijn. Je maakt ook kennis met de taken van de domeinwachters nu. Aarzel niet, kom af.

Deelnemen aan de gegidste wandeling ‘Parkwachters vroeger en nu’ kan op zondag 21 november om 10u of om 14u. De activiteit is gratis, duurt ongeveer 2 uur en is ook geschikt voor rolstoelgebruikers. Surf naar www.provincieantwerpen.be > Kalender Rivierenhof > Parkwachters vroeger en nu en schrijf je in (verplicht). De gids wacht je op aan de oostvleugel van kasteel Rivierenhof.

Foto boven: Parkwachter Verheyen met de laatste otter van het Rivierenhof

Foto onder: proces verbaal: zij beledigden mij: “Luiszak, hardvretter, smeerlap, oudstrijder van mijn klooten.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
12°
Partly Cloudy
06:3920:43 CEST
Feels like: 10°C
Wind: 19km/h WNW
Humidity: 49%
Pressure: 1021mbar
UV index: 1

(advertenties)