Select Page

Fietspaden en stoepen gaan op de schop

Fietspaden en stoepen gaan op de schop

Vanaf 2023 start de vernieuwing van de fietspaden en trottoirs van de Borsbeeksesteenweg tussen de Robianostraat (grens Borsbeek) en Mortselsesteenweg. Ook de fietspaden van de Drakenhoflaan tussen Mortselsesteenweg tot Boekenberglei krijgen een stevige beurt. Het kruispunt Mortselsesteenweg-Borsbeeksesteenweg-Drakenhoflaan blijft nog even onaangeroerd.

“In 2014 stelde district Deurne, in samenwerking met de provincie en de Fietsersbond Deurne, een fietsbarometer op. De fietspaden op de Drakenhoflaan stonden bovenaan de lijst. Enkel de Schotensesteenweg scoorde slechter,” zegt districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA): “Het district had op de begroting 2012-2018 geld voorzien voor de vernieuwde aanleg van de straat maar omdat de Schotensesteenweg de lijst aanvoerde, werd toen gekozen voor deze weg.”

Tegenwoordig krijgt het district wekelijks klachten over de staat van fietspaden en stoepen op de Drakenhoflaan. Sekeris: “Dat heeft te maken met de wortelopdruk van de bomen en met sleet. Wij zullen nu voet- en fietspaden hernieuwen.” De fietspaden komen in rode asfalt, er komen extra bomen in de parkeerstrook en de oude blijven staan. Sekeris: “Wij maken ook van de gelegenheid gebruik om een aantal kruispunten dicht te knijpen: Eduard van Steenbergenlaan, Unitaslaan, Leon Stampelaan, Grensstraat en Fort III straat.”

“Er is nog een hele weg te gaan om alle stoepen en fietspaden aan te pakken, maar dit is in elk geval een stap vooruit.” lacht de districtsburgemeester.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:2622:00 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 6km/h S
Humidity: 80%
Pressure: 1008.81mbar
UV index: 0

(advertenties)