Select Page

N-VA Deurne klaagt putten in de gewestwegen aan

N-VA Deurne klaagt putten in de gewestwegen aan

Enkele weken geleden waren op de Turnhoutsebaan en Boterlaarbaan bordjes aangebracht waarop ‘Putten’ stond. Wie achter deze ingreep zat, was niet duidelijk. Tot nu.

Het aanbrengen van bordjes ‘Putten’ op de twee gewestwegen, blijkt een actie te zijn van N-VA Deurne. Om precies te zijn van Alain Hoeckx, districtsraadslid, van Koen Laenens, gemeenteraadslid en Tom Van Eycken, voorzitter van de Deurnese N-VA-jongerenafdeling. Met de actie vraagt het trio om het wegdek van de Boterlaarbaan en Turnhoutsebaan dringend een herstelbeurt te geven. Alain Hoeckx trekt als voorzitter van de Winkeliersvereniging Deurne Centrum de kaart van de zelfstandige ondernemers: “Onze handelaars van Deurne Centrum zijn de dupe van deze nalatigheid. De putten zijn ondertussen zo diep dat klanten wegblijven, uit schrik voor schade aan hun wagen. De herstelwerken zijn al voor de zoveelste keer uitgesteld en ook nu hebben we nog geen nieuwe datum doorgekregen van het Agentschap Wegen & Verkeer.”

Koen Laenens is een fervent fietser. Hij zag liever dat het Deurnese deel van de Turnhoutsebaan onder handen zou worden genomen in plaats van het Borgerhoutse deel te veranderen in een fietsstraat. Tom Van Eycken besluit: “Vele jongeren nemen de fiets van en naar school of naar een van de vele zomerbars in Deurne en dat is door de erbarmelijke staat van de weg een gevaarlijke rit. We hopen met deze actie de aandacht van de bevoegd minister Lydia Peeters (O-VLD) op deze straten te vestigen.”

Foto boven: (Vlnr) Tom Van Eycken, Alain Hoeckx en Koen Laenens

Foto onder: een van de putten in het wegdek

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
15°
Rain
05:4221:35 CEST
Feels like: 15°C
Wind: 6km/h WNW
Humidity: 93%
Pressure: 1006.43mbar
UV index: 0

(advertenties)