Select Page

Waterpartij op site Eksterlaer is een vieze boel

Waterpartij op site Eksterlaer is een vieze boel

“De waterpartij op site ‘Eksterlaer’ van projectontwikkelaar Vooruitzicht is een vuile boel. Het is een regelrechte schande.”

Lezer Sylvain Boeckx klinkt verontwaardigd aan de telefoon en schuwt de grote woorden niet: “De wadi op de site ‘Eksterlaar’ ligt vol met vieze troep. Triestig voor de watervogels die er zijn neergestreken. Niettemin staat op de website van projectontwikkelaar Vooruitzicht dat Eksterlaer ‘gezellig, groen en grandioos’ is en prachtige gelegen is in een ‘landschapspark met waterpartij’. Uiteindelijk is dat laatste niets meer dan een dubbele rij schriele boompjes en een vieze watergracht. Boerenbedrog noem ik dat, Vooruitzicht zou zijn naam beter veranderen in Vuiluitzicht.”

Harde woorden van de buurtbewoner, dus gaan we zelf even kijken. De wadi ligt inderdaad vol met plastic en stukken isolatiemateriaal. In het water zwemt een verloren waterhoentje en verderop probeert een stelletje wilde eenden te foerageren tussen de brokken afval. Vlak naast de waterpartij is een appartementsblok in aanbouw. Je zou kunnen denken dat het isolatiemateriaal van de bouwwerf is weggewaaid. Maar Magnhild Larsson die in de buurt woont, weet beter: “Ik zag hoe een werkman opzettelijk een hoop afval in het water kieperde.”

We vroegen aan Colin Sewalt, commerciëel directeur van de firma Vooruitzicht, wat er zou kunnen worden gedaan om het probleem recht te trekken. Maar we kregen niet echt een antwoord.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Rain Shower
05:3521:43 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 11km/h SW
Humidity: 85%
Pressure: 1016.93mbar
UV index: 0

(advertenties)