Select Page

Geen boete voor wie zich laat vaccineren op Spoor Oost

Geen boete voor wie zich laat vaccineren op Spoor Oost

De stad Antwerpen zal vanaf 1 februari een versoepeling van de Lage-emissiezone (LEZ) invoeren voor bezoekers van het vaccinatiedorp op Spoor Oost. Het vaccinatiedorp bevindt zich in de LEZ, maar bezoekers zullen gezien het belang van een spoedige en brede vaccinatiecampagne vrijgesteld worden van eventuele boetes.

Tom Meeuws (sp.a), stadsschepen voor leefmilieu, kondigt aan dat er geen boete zal worden verzonden voor de voertuigen die site Spoor Oost oprijden en niet toegelaten zijn in de LEZ. Uiteraard geldt die vrijstelling enkel voor de dag van het bezoek aan het test- en vaccinatiedorp. Indien een foutieve lezing door de camera’s van de nummerplaat toch zou leiden tot een boete, wordt deze kwijtgescholden. Wanneer men elders parkeert dan op Spoor Oost en daardoor een boete krijgt, zal deze ook worden kwijtgescholden als men dit kan staven met de uitnodiging tot vaccinatie.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:5521:42 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 18km/h WNW
Humidity: 86%
Pressure: 1018.29mbar
UV index: 1

(advertenties)