Select Page

Vragen bij de ontwikkeling van de Arenawijk

Vragen bij de ontwikkeling van de Arenawijk

Op de vorige districtsraad hielden districtsraadsleden Abdelaziz El Fadili en Kristof Vissers (beiden PVDA) een interpellatie over de ontwikkeling van de Arenawijk.

In zijn inleiding verwees raadslid El Fadili naar een motie over de toekomst van de wijk die in 2020 unaniem door de districtsraad was aangenomen. Volgens El Fadili waren de verwachtingen van de buurtbewoners toen hooggespannen, in de eerste plaats omwille van de aandachtspunten opgesomd in de motie. Maar na de raadcommissie van april laatstleden over de plannen van de Arenawijk, zit de PVDA fractie met vele vragen.  El Fadili: “Wat is er geworden van het participatietraject? Er is een infomoment geweest in mei maar wat gebeurt er met de ideeën van de mensen? Wat met de verandering van de geplande sporthal in een multifunctioneel centrum? En hoe staat het met de serviceflats? Het zou de mogelijkheid geven aan mensen om in hun eigen buurt te blijven.”

Het raadslid had ook nog vragen bij de fasering van de verhuis. Vooral omdat er een tekort is aan sociale woningen. Daarom vroeg hij aan het bestuur of dat de aandachtspunten uit de motie opgenomen zijn in de plannen? En of het aantal en type bijkomende woningen tegemoet komen aan de noden? Districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA) antwoordde. El Fadili: “Een summier antwoord: het plan beantwoordt aan de noden, de renovatie is een meerwaarde voor wijk en buurt en de districtsburgemeester heeft vertrouwen in de experten voor de fasering van de werkzaamheden. Over sociale huisvestiging geen woord.”

 

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Cloudy
05:4221:53 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 18km/h SW
Humidity: 88%
Pressure: 1012.19mbar
UV index: 0

(advertenties)