Select Page

Zeven redenen om de natuur in het Noorden van Antwerpen te ontdekken

Zeven redenen om de natuur in het Noorden van Antwerpen te ontdekken

In het Noorden van Antwerpen is er een groene gordel die reikt van de Oude Landen in Ekeren tot aan de Schijnvallei in Schilde. En van het Peerdsbos in Schoten tot aan de forten van Wommelgem en Borsbeek. De provincie wil die groene gordel behouden, versterken en verbinden.”

Deze ochtend stelde Luk Lemmens (N-VA), provinciaal gedeputeerde bevoegd voor het gebiedsprogramma Groen Kruis, zeven wandelingen voor. Het is een nieuwe stap in de ontwikkeling van het gebied vol groene pareltjes die vaak verstopt zitten achter huizen. Lemmens: “We leggen ecologische verbindingen aan, gaande van houtkanten tot ecoducten. Nu hebben we ook recreatieve verbindingen uitgewerkt. Samen met GruunRant hebben we wandelingen uitgestippeld.”

Ook Paul Lermytte, voorzitter van GruunRant nam het woord: “Enkele jaren geleden hebben we een fietsroute door deze groene gordel uitgewerkt. Toen dachten we al om eveneens wandelingen te maken. Maar de laatste jaren hadden we onze handen vol met ons project ‘GruunRant onthardt’. Toen we het idee van de wandelingen terug oprakelden, merkten we dat ook de provincie in het kader van het programma Groen Kruis het zelfde idee had. Samen hebben we zeven wandelingen uitgekiend die leiden langs onverharde wegen en onbekende plekken.”

De wandelingen, tussen de 8 en de 17,5 km en goed voor een kleine 100 km wandelplezier, zijn mooi verdeeld over de verschillende districten en gemeenten die deel uitmaken van het gebied Groen Kruis. De kortste wandeling loopt doorheen Deurne.

De wandelkaart is gratis verkrijgbaar bij het district Deurne. De wandelingen zijn niet bewegwijzerd maar je vindt de routebeschrijvingen en gps-bestanden ook online via  www.provincieantwerpen.be/GroenKruis en www.gruunrant.org/wandelroutes.

Foto boven: Provinciaal gedeputeerde Luk Lemmens, leden van de bestuurscolleges van de betrokken districten en gemeenten, medewerkers van GruunRant
Foto onder: de nieuwe wandelkaart

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Cloudy
05:4221:53 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 16km/h SW
Humidity: 91%
Pressure: 1012.53mbar
UV index: 0

(advertenties)