Select Page

Helft bewoners woonzorgcentrum De Tol test positief

Helft bewoners woonzorgcentrum De Tol test positief

Na een positieve covid-19 diagnose bij 45 van de 81 bewoners voert Zorgbedrijf Antwerpen in het woonzorgcentrum De Tol een quarantaine in. Bezoek werd vanaf gisteren minstens een week opgeschort.

Op woensdagavond 14 oktober bleek dat een bewoner van woonzorgcentrum De Tol positief had getest voor covid-19. Donderdag zijn vijf bijkomende bewoners getest naar aanleiding van symptomen. Daarop besliste Zorgbedrijf Antwerpen een aangepaste bezoekregeling in te voeren in het woonzorgcentrum en alle bewoners en medewerkers op vrijdag 16 oktober preventief te testen.

Uit de resultaten bleek dat 45 van de 81 bewoners positief hebben getest op covid-19. Zorgbedrijf Antwerpen heeft daarom besloten om alle bewoners in het woonzorgcentrum in quarantaine te plaatsen. Twee bewoners zijn inmiddels overleden. Vijf bewoners zijn opgenomen in het ziekenhuis. Bezoek wordt om operationele redenen tijdelijk opgeschort voor de komende week. Bij palliatieve bewoners blijft bezoek wel mogelijk na afspraak. De testresultaten van de medewerkers zijn nog niet beschikbaar.

CEO Johan De Muynck zegt dat het Zorgbedrijf totaal verrast was: “Tot woensdag was er nog geen vuiltje aan de lucht. En tot vrijdag was er bijna niemand ziek of symptomanisch.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Sunny
06:4520:38 CEST
Feels like: 5°C
Wind: 16km/h SW
Humidity: 83%
Pressure: 1012.19mbar
UV index: 0

(advertenties)