Select Page

Deurne Blinkt

Deurne Blinkt

Deurne Ruimt Op, Winkeliersvereniging Deurne Centrum, Provinciaal Groendomein Rivierenhof en Stad Antwerpen slaan de handen in elkaar voor een grote opruimactie met mobiel recyclagepunt.

Ook de handelaars van Deurne Centrum vinden een propere buurt belangrijk. Daarom hebben zij ervoor gezorgd dat er op zaterdag 30  april een mini-recyclagepark naar het Cogelsplein komt. Daar kan je kleine hoeveelheden afval kwijt die naar het recyclagepark zouden moeten (frituurolie, batterijen, etc.). De handelaars trakteren op een drankje en zorgen voor een streepje muziek.

Het mini-recyclagepark is geen onbekende meer in de districten. Onlangs bleek dat de locaties in Deurne het drukbezochtst worden. Toch klaagden veel inwoners dat het recyclagepunt enkel tijdens de week te bezoeken was. Daar komt nu dus eenmalig verandering in. Zaterdag strijkt het mobiel recyclagepunt voor het eerst neer op het Cogelsplein in Deurne, ter hoogte van het velo-station. Je kan er terecht van 9.30 tot 15 uur.

Je komt gewoon te voet of met de fiets (niet met de wagen, uitzondering voor minder mobiele mensen) langs met je spullen bij het recyclagepunt, je hoeft geen identiteitskaart te tonen. Je mag maximaal twee maal een bezoek aan het recyclagepunt brengen. En wie wat tijd over heeft, kan aansluiten bij de opruimactie in de buurt. Aan het recyclagepunt voorziet het Provinciaal Groendomein Rivierenhof materiaal om samen aan de slag te gaan. Haal hier je grijper, vuilniszak en handschoenen en ga op pad.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Rain Shower
05:3521:43 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 11km/h SW
Humidity: 85%
Pressure: 1016.93mbar
UV index: 0

(advertenties)