Select Page

Scoutslokaal krijgt een extra verdieping

Scoutslokaal krijgt een extra verdieping

Gistermiddag werd de aanbouw van het scoutslokaal van de 30 Prins Boudewijn in het Te Boelaarpark plechtig geopend door schepen van jeugd Jinnih Beels (sp.a).

De scoutsgroep 30 Prins Boudewijn zat al enkele jaren erg krap behuisd. De jeugdbeweging heeft het zogenaamde paviljoen Versmissen in het Te Boelaarpark in 2002 van de stad Antwerpen in concessie gekregen. De groep kreeg er nog een subsidie bovenop om het leegstaand en verwaarloosd lokaal een flinke renovatiebeurt te geven. Het lokaal was echter veel te klein om de 221 leden een onderdak te geven. De leiding droomde ervan een verdieping bovenop het gebouw op te trekken zoals het ooit was geweest. Maar dit was niet zo vanzelfsprekend. Roel Luyckx van het oudercomité, die de werkzaamheden begeleidde, vertelt: “De stad wilde een document dat staafde dat er ooit een etage bovenop had gestaan. Gelukkig vonden we een oude foto waarop de dakconstructie te zien was.”

De scouts konden dus hun lokaal in de hoogte uitbreiden. Luyckx: “De nieuwe lokalen kostten 300.000 euro. We hadden een bouwfonds dat in de loop van de voorbije 15 jaren 100.000 euro had gespaard. De stad Antwerpen betaalde 70% van de bouwkosten.” Het geheel oogt ruim en licht. Bovendien werd in het bestaande deel de oude straattegels vervangen door een nieuwe vloer. Maar is het uitgebreide lokaal voldoende ruim om 221 leden in onder te brengen? Groepleidster Camille Verschueren lacht: “Wij zijn echte scouts en spelen, weer of geen weer, vooral buiten.”

Foto boven: (vlnr) Roel Luyckx en Camille Verschueren.

Foto onder: Oude foto met rechts een deel van het paviljoen Versmissen met dakconstructie.

 

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
23°
Partly Cloudy
05:4721:49 CEST
Feels like: 23°C
Wind: 14km/h WSW
Humidity: 56%
Pressure: 1020.66mbar
UV index: 7

(advertenties)