Select Page

“Betaalbaar wonen is grote afwezige in plannen voor Arenawijk”

“Betaalbaar wonen is grote afwezige in plannen voor Arenawijk”

PVDA Antwerpen vindt het goed dat het groen in de Arenawijk behouden blijft, maar volgens de partij is betaalbaar wonen de grote afwezige in wat er nu op tafel ligt.

De linkse partij vraagt al lang om een grondige renovatie van de Arenawijk en verwelkomt de plannen van het stadsbestuur. Maar ze maakt wel enkele kritische bedenkingen. Districtsraadslid Kristof Vissers: “Er wordt veel aandacht besteed aan vergroening en ontharding. Het is goed dat daar aandacht naar gaat en er daarover inspraak voor de bewoners is, maar tegelijk zien we dat dat op andere vlakken veel minder het geval is.”

Het districtsraadslid wijst dan naar de sociale woningen. Vissers: “In Deurne is amper 5% van het aantal woningen sociaal. Nu wordt het aantal sociale woningen dat verdwijnt aan de zuidkant gecompenseerd met nieuwe woningen aan de noordzijde. Men streeft enkel naar een behoud van hetzelfde aantal. Dat kan ambitieuzer. De stad moet deze kans benutten om ook van de woningen in de zuidrand, die geprivatiseerd worden, een derde sociale woningen te maken.”

Ook over de concrete invulling van de gebouwen moeten volgens de PVDA de bewoners meer inspraak hebben. Vissers: “De hoogte van sommige blokken, wel acht verdiepen hoog, moet ter goedkeuring worden voorgelegd aan de bewoner. We zijn eveneens blij dat de toegankelijkheid tot de Arenahal wordt verbeterd, maar wij zouden graag zien dat die hal terug haar oorspronkelijke rol krijgt: multifunctioneel, open en met ruime toegangsuren voor de buurtbewoners.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Cloudy
05:4221:53 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 18km/h SW
Humidity: 88%
Pressure: 1012.19mbar
UV index: 0

(advertenties)