Select Page

40 km stappen in de regen en de modder

40 km stappen in de regen en de modder

Voorbije zondag had de jaarlijkse ‘Refugeewalk’ plaats, een  sponsortocht georganiseerd door ‘Vluchtelingenwerk Vlaanderen’ om geld in te zamelen voor mensen op de vlucht. Dat zijn er wereldwijd bijna 80 miljoen, mensen op de vlucht voor geweld, oorlog en vervolging. Ze leggen enorme afstanden af, vaak te voet, op zoek naar een veilige thuis.

Deelnemers aan deze solidariteitstocht konden kiezen uit 3 routes; 10km., 20km. of 40km. Ook Deurne was hier vertegenwoordigd.  Een van de deelnemende ploegen uit het district was de ‘Sormlopers’. De moedige wandelaars gingen voor de 40km, en brachten na 9 uur regen trotseren en 40km modderlopen de tocht tot een goed einde.  En toch was het voor hen een plezieruitje vergeleken met de dagelijkse realiteit waar mensen op de vlucht mee af te rekenen hebben.

Het was dit jaar nog een uitgedunde coronaversie. Volgend jaar hopen de ‘Sormlopers’ terug met een grote groep te zijn. Info over deze jaarlijkse sponsortocht:  www.refugeewalk.be

Hubert Reijniers

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Cloudy
06:2920:52 CEST
Feels like: 5°C
Wind: 14km/h W
Humidity: 84%
Pressure: 1016.93mbar
UV index: 0

(advertenties)