Select Page

Rozentuin schittert opnieuw in volle glorie

Rozentuin schittert opnieuw in volle glorie

De geheel vernieuwde Rozentuin in het Rivierenhof is opnieuw geopend. Voor de renovatie werd de tuin in twee gesplitst en beide helften om de beurt op een milieuvriendelijke wijze vernieuwd. In juli 2020 heropende het westelijke deel van de tuin. Nu schittert ook het oostelijke deel.

Bodemonderzoek had uitgewezen dat er aaltjes in de grond zaten die de planten verzwakten, vaak met afsterven tot gevolg. De tuin kreeg dan ook een ingrijpende gezondheidskuur. De groenwerkers grepen deze opportuniteit aan om een aantal andere ingrepen uit te voeren. Directeur Peter Verdyck geeft toelichting bij de werkzaamheden: ““We maakten de bodem terug gezond door middel van uiterst innovatieve technieken, zonder chemicaliën. We stimuleerden goedaardige schimmels en bacteriën in de bodem tot er opnieuw een natuurlijk evenwicht werd bereikt. Een hoognodige vernieuwing, aangezien de bodem, na jaren rozen telen en bezoekers ontvangen, zeer moe was.”

De rozentuin bestaat vanaf 1926 als botanische collectietuin van de toenmalige  naastgelegen landbouw- en huishoudschool. Er groeiden 50 verschillende rozensoorten, maar ook pioenen, dahlia’s en tulpen. De strakke indeling van de tuin bestaat nog steeds, maar is aangevuld met golvende lijnen en een grotere variëteit in de aanplantingen.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:4121:36 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 6km/h W
Humidity: 96%
Pressure: 1006.1mbar
UV index: 0

(advertenties)