Select Page

Brood voor morgenvroeg

Brood voor morgenvroeg

Buurderij Cinema Rix in Deurne Noord heeft een nieuwe producent. Crispanart is een bakkerijtje van zuurdesembrood. Bakkerin Nicoleta Badiu is een vrouw met een verhaal.

Nicoleta Badiu trokken drie jaar geleden van Roemenië naar België. Haar zoon Cristi heeft bij de geboorte hersenbeschadiging opgelopen. Omdat er in Roemenië geen mogelijkheden zijn voor hem, besloten zijn ouders naar België te verhuizen. Badiu: “Hier zijn aangepaste scholen voor deze kinderen.” Nicoleta Badiu studeerde in Roemenië ‘food engineering’. Zij zocht een bezigheid die te combineren was met de verzorging van haar zoon en kwam uit bij een bakkerijtje van zuurdesembrood. In oktober van vorig jaar startte ze met haar zaak in Berchem.

Zuurdesem is een brooddeeg op basis van meel en water zonder toevoeging van bakkersgist. Crispanart produceert een vijftal soorten brood, koffiekoeken, focaccia en briochebrood. Nicoleta Badiu voegt er nog aan toe: “Door het trage fermentatieproces is het brood gezonder en ook luchtiger dan het zware Duitse zuurdesembrood.” Vanaf deze week is het brood eveneens verkrijgbaar op de buurderij. Bart Peeters kan gerust zijn. Er is brood voor morgenvroeg.

Buurderij Cinema Rix: https://boerenenburen.be/nl-BE/assemblies/8128

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Rain / Wind
06:4320:40 CEST
Feels like: 6°C
Wind: 32km/h WNW
Humidity: 81%
Pressure: 1006.77mbar
UV index: 2

(advertenties)