Select Page

Deurne zette de markten in de kijker

Deurne zette de markten in de kijker

De afgelopen maand vierde district Deurne de markt met een speciale wedstrijd. In samenwerking met Provincie Antwerpen organiseerde het district een actie waarbij bezoekers van de drie Deurnese markten kans maakten op vier unieke ‘Dees is wel Deurne’ caddies.

De winnaars werden de afgelopen dagen verwend door zowel districtsschepen van Markten en Foren, Philip Van Acker (N-VA), als door de marktkramers zelf. Volgens de districtsschepen zijn markten niet alleen plekken om kwaliteitsproducten te kopen, maar spelen ze ook een belangrijke rol in het sociale weefsel van de gemeenschap. Van Acker: “De marktkramers kennen hun klanten en helpen ze steeds met de glimlach en een kwinkslag, maar ze zijn ook vaak een luisterend oor voor die mensen en hun bezorgdheden.”

Op de markt heerst er een fijne sfeer die men nergens anders vindt.” gaat de schepen verder: “Mensen begroeten elkaar hartelijk, slaan een praatje en maken het geheel tot een gezellige gebeurtenis. In een tijd waarin het aantal alleenstaanden toeneemt en er sprake is van groeiende vereenzaming, zijn ontmoetingsplaatsen zonder sociale druk, zoals markten, van groot belang.” Filip Van Acker besluit: “In weer of wind staan ze steeds met een goed humeur klaar om de marktbezoekers te ontvangen en ze maken de fijne sfeer compleet met humor en veel menselijke warmte.”

Foto: Enkele winnaars met in het midden districtsschepen van markten en foren Filip Van Acker (derde van rechts)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *