Select Page

Dames en heren, appelen en peren

Dames en heren, appelen en peren

Buurderij Gitschotelhof heeft een nieuwe producent: het fruitbedrijf Marleen Lenaerts dat appelen en peren zal leveren.

Op een buurderij bestel je voedingswaren rechtstreeks bij de producent. Buurderij Gitschotelhof, die zich richt naar mensen aan het vliegveld en rond de parken Boekenberg en Te Boelaar, heeft vanaf nu een nieuwe producent, fruitbedrijf Marleen Lenaerts. Gazet van Deurne kon de fruitboerin tussen haar drukke bezigheden strikken voor een kort gesprekje. Lenaerts: “Sinds 1996 hebben mijn man Bart Bossaerts en ik het appel- en perenbedrijf opgericht. Vanaf die dag hechtten we erg veel belang aan de kwaliteit van onze vruchten. We bieden Conference peren, Telstar appelen en Jonagold appelen aan.”

Het bedrijf verwerkt ook een deel van haar opbrengst tot nevenproducten. Lenaerts: “We verkopen ook 100% puur appelsap en perensiroop die gemaakt wordt van onze eigen teelt. Een extern bedrijf verwerkt dit tot heerlijke producten zonder toevoegingen. Het appelsap wordt gemaakt van onze eigen appels zonder dat hierbij extra suikers of water worden toegevoegd. Het appelsap wordt wel gepasteuriseerd om het langer te kunnen bewaren. De Loonse stroop wordt op een authentieke wijze gemaakt te Borgloon door zuiver gebruik te maken van onze eigen geteelde appels en peren, in een verhouding van 60% peren en 40 % appels. Er worden dus geen extra suikers aan toegevoegd.”

Bestellen kan bij buurderij Gitschotelhof: www.boerenenburen.be > buurderij Gitschotelhof.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:4121:36 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 6km/h W
Humidity: 96%
Pressure: 1006.1mbar
UV index: 0

(advertenties)