Select Page

De smaak van de diversiteit

De smaak van de diversiteit

Deurne is een district met inwoners vanuit de vier windstreken. Die diversiteit kleurt ook de site Drakenhof van de volkstuinen.

De vzw Volkstuinen District Deurne en vzw De Vrienden van de Volkstuinen bouwden vandaag een feestje met als thema: ‘De wereld uit onze tuin’. Omdat tussen de hobbyboeren mensen zijn afkomstig vanuit de hele wereld: Portugal, Polen, Kroatië, Kaapverdië,…. Dat weerspiegelde zich in de standjes waar bezoekers konden proeven van lekkers uit de landen van herkomst van die tuinders.

Toezichter Rudy Stevens is een van de vele bezoekers: “600 mensen zijn er langsgekomen. Dit ondanks de hitte.” Opgemerkte bezoekers waren reus René en zijn vrouw reuzin Mieke van Wilrijk. Zij had op haar beurt reus Ferre Grignard meegebracht. En in hun kielzog volgde een groep medewerkers van de Geitenstoet uit Wilrijk. De muzikale omlijsting gebeurde door Radio Minerva. De muziek werkte zo aanstekelijk dat een hoop bezoekers aan het dansen gingen.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:4121:36 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 6km/h W
Humidity: 96%
Pressure: 1006.1mbar
UV index: 0

(advertenties)