Select Page

Hondenloopzone tegenover Bosuilstadion wordt parkgebied

Hondenloopzone tegenover Bosuilstadion wordt parkgebied

Momenteel is de hondenloopzone aan de Gallifortlei ingenomen door een modulaire school en een opblaassporthal. Maar over enkele jaren wordt dit terrein groengebied en onderdeel van de groene corridor die Bisschoppenhofpark met Bremweide zal verbinden.

De pop-up school in aanbouw op de hondenweide tegenover het Bosuilstadion dient om de leerlingen van het Stedelijk Lyceum Lakbors tijdelijk te huisvesten. De school aan de Lakborslei wordt binnenkort verwijderd en vervangen door een nieuwe school met parkeergelegenheid voor leraars en – na de lesuren – ook voor de buurt. Als de nieuwe school er staat, wordt de modulaire school terug afgebroken.

Ook de nieuwe stedelijke basis- en secundaire school, die oorspronkelijk op deze hondenloopzone zou worden gebouwd, zal worden opgetrokken op het terrein waar nu Dorp 2 Koningin Fabiola is.  Fabioladorp verhuist naar de Santvoortbeeklaan. Die nieuwe school krijgt een sporthal die eveneens open zal staan voor de buurt. Waardoor de sportballon over enkele jaren kan verdwijnen.

Districtsschepen voor sport Elke Brydenbach (N-VA) is tevreden: “Ik ben blij dat we hierdoor het tekort aan sportaccommodatie in Deurne-Noord kunnen aanpakken”. Districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA) voegt er aan toe: “De Ter Rivierenlaan en de Ter Heydelaan worden op termijn groen heraangelegd. Het is de bedoeling dat de Deurnenaar zich vanaf 2027 van het Bisschoppenhofpark tot de Bremweide en zelfs tot aan het Rivierenhof in een groene omgeving kan verplaatsen.”

Foto: (vlnr) districtsschepen Elke Brydenbach (sport), districtsburgemeester Tjerk Sekeris (ruimtelijke ordening), districtschepen Philip Van Acker (milieu).

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Mostly Cloudy
06:3320:48 CEST
Feels like: 2°C
Wind: 11km/h WNW
Humidity: 75%
Pressure: 1022.69mbar
UV index: 0

(advertenties)