Select Page

Zeer kort verhaal: ontmoeting

Zeer kort verhaal: ontmoeting

“Goedendag, grote schildpad” sprak de kleine schildpad enigszins verwonderd. Zo’n grote soortgenoot had ze nog nooit gezien. De grote schildpad antwoordde niet maar keek hem met een geamuseerde blik aan. “Ben jij afkomstig van de Galapagoseilanden?” vroeg de kleine schildpad – hij wist dat daar enorm grote soortgenoten woonden – “Of ben ik hier in de zoo beland?” Alhoewel, buiten enkele kippen in een hok had hij nog geen enkel ander dier tegengekomen. Grote schildpad bleef raadselachtig glimlachen. “Nu dan,” besloot kleine schildpad: “Dan ga ik er maar eens vandoor. Hou je haaks.” Het mormeltje slofte weg en bedacht nog: “Misschien moet grote schildpad toch wel eens langs de dokter gaan. Die fluogroene teint lijkt mij niet erg gezond.” Ach, hoe had het kleine beestje kunnen bevroeden dat een schildpad ooit model had gestaan voor een peuterplonsbadje.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
17°
Rain
05:2622:01 CEST
Feels like: 17°C
Wind: 10km/h NNE
Humidity: 94%
Pressure: 1012.53mbar
UV index: 0

(advertenties)