Select Page

Stappen + trappen = strappen

Stappen + trappen = strappen

Vandaag ging de strapdag door in 1500 scholen en 145 gemeenten in Vlaanderen. Op deze dag komen kinderen massaal te voet of met de fiets naar school. Ook in verschillende Deurnese scholen werd er aandacht aan besteed.

De Strapdag, die traditioneel de Week van de Mobiliteit afsluit, vroeg tijdens de editie 2019 aandacht voor gezonde en groene schoolomgevingen. De schoolomgeving kan een hefboom zijn om problemen zoals slechte luchtkwaliteit, lawaai- en geurhinder, te weinig beweging en sociaal contact aan te pakken. Hiervoor is echter meer ruimte nodig. De Voetgangersbeweging, organisator van de Strapdag, riep daarom steden en gemeenten op om parkeerplaatsen gelegen in een straal van 50 meter rondom de school, weg te halen en te vervangen door groen, ontmoetings- en bewegingsruimte. Zo wordt een meerwaarde gecreëerd voor de school, de buurt en de hele samenleving.

(Foto: Overdegrens)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Cloudy
05:4221:53 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 18km/h SW
Humidity: 88%
Pressure: 1012.19mbar
UV index: 0

(advertenties)