Select Page

Jongeren willen de regenboogvlag permanent hijsen

Jongeren willen de regenboogvlag permanent hijsen

De moord op de 42-jarige man in Beveren in het begin van deze maand blijft de gemoederen beroeren. Vooral omdat de seksuele geaardheid van  het slachtoffer een cruciale rol zou hebben gespeeld. De jongerenafdeling van N-VA Deurne heeft een open brief geschreven aan de districtsraad.

Jorge Gonzalez, voorzitter van Jong N-VA Deurne vertelt waarom zij deze brief hebben geschreven: “Wij zijn als jongerenafdeling heel tevreden dat het district de regenboogvlag, universeel symbool van de LGBTQIA+ gemeenschap, heeft uitgehangen. Het is een uiting van solidariteit maar het is eveneens een boodschap naar elke Deurnenaar die lid is van deze gemeenschap dat wij nooit of te nimmer zullen toestaan dat hun rechten en vrijheden in het gevaar komen door irrationele haat en woede.”

De jongerenafdeling wil echter een stap verder gaan. Voorzitter Gonzalez: “Graag zouden wij hierbij willen voorstellen om de regenboogvlag permanent te hijsen. Homorechten en transrechten zijn immers mensenrechten, en zolang dat deze onder druk blijven staan is het aan ons om het morele hart onder de riem te blijven steken, en duidelijk te maken dat gelijke rechten een fundamenteel onderdeel zijn van onze gedeelde strijd.”

(Foto: Stefan Lambrechts)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:3521:43 CEST
Feels like: 13°C
Wind: 13km/h SW
Humidity: 81%
Pressure: 1016.93mbar
UV index: 1

(advertenties)