Select Page

Toekomst Makro oogt plots onzeker

Toekomst Makro oogt plots onzeker

Metro AG, het Duitse moederbedrijf van Makro, verkoopt de Belgische Makro- en Metrowinkels aan Bronze Properties en GA Europe. Dat vernam de VRT na een bijzondere ondernemingsraad.

De Belgische Makro- en Metrowinkels worden verkocht aan Bronze Properties en GA Europe. Dat zijn twee bedrijven die gespecialiseerd zijn in het opkopen en doorverkopen van handelszaken. Volgens de directie blijven de winkels voorlopig open en blijft het personeel aan de slag onder de bestaande voorwaarden. De komende weken en maanden zullen de nieuwe eigenaars een nieuw toekomstplan voorstellen en uitwerken.

Makro zit al een tijdje in slechte papieren, onder meer door de opkomst van gespecialiseerde groothandelszaken en online shopping. Sinds begin dit jaar gaan er geruchten rond dat Metro, het Duitse moederbedrijf van Makro, de Belgische vestigingen zou willen verkopen. Anderhalf jaar geleden sloten boze personeelsleden de winkel aan de Krijgsbaan in Deurne een dagje omwille van een sociaal conflict over een besparingsplan.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

1 Comment

  1. Reine

    Dank Wilfried om ervoor te zorgen dat de reclames niet meer door de teksten lopen. Het was zo moeilijk om te lezen omdat ze groter en kleiner werden . Nu geen probleem meer… duim, duim, duim 🙂

    Reply

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:4121:36 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 6km/h W
Humidity: 96%
Pressure: 1006.1mbar
UV index: 0

(advertenties)