Select Page

Belgische wijn die in de prijzen is gevallen is nu ook verkrijgbaar in Deurne

Belgische wijn die in de prijzen is gevallen is nu ook verkrijgbaar in Deurne

De Belgische wijn is in opmars. En dat is de Vereniging van Vlaamse Sommeliers (VVS) niet ontgaan. Ze organiseren dan ook jaarlijks een wedstrijd ‘Beste Belgische Wijn’

Voor de editie van 2019, gehouden in Brugge, waren er 180 ingeschreven wijnen die deelnamen. Ze vertegenwoordigden 82,5% van de wijngaarden, samen goed voor een productie van 1.650.000 liter wijn. Er werden gouden, zilveren en bronzen medailles uitgereikt conform de regels van het O.I.V. (Internationale Organisatie voor Wijnbouw en Wijnbereiding). Wijnbouwer Domaine du Chapitre uit Baulers, een deelgemeente van de stad Nijvel uit Waals-Brabant, viel met twee wijnen in de prijzen: de witte wijn Solaris 2018 en de rode wijn Pinot Noir by Chapitre 2017.

Wat is nu de band van de Nijvelse wijnbouwer met Deurne? Domaine du Chapitre is een producent van buurderij Gitschotelhof. Gisteren konden de buren die hun bestelling kwamen afhalen, proeven van de gelauwerde witte wijn. De wijn werd in het algemeen erg gesmaakt.

Deze week houdt buurderij Gitschotelhof een kerstverkoop. Met alle lekkers dat nodig is om een heerlijke en eerlijke maaltijd te bereiden. En met tal van cadeautjes. Ook de wijn van Domaine du Chapitre is deze week verkrijgbaar. Een tip voor die mensen die willen scoren met een lekkere Belgische wijn.

www.boerenenburen.be > buurderij Gitschotelhof (bestellen kan dot dinsdag 3 u ’s nacht. Afhalen op donderdagnamiddag.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Cloudy
06:2920:52 CEST
Feels like: 5°C
Wind: 14km/h W
Humidity: 84%
Pressure: 1016.93mbar
UV index: 0

(advertenties)