Select Page

Baseballer Natan Casie verdedigt de Belgische kleuren

Baseballer Natan Casie verdedigt de Belgische kleuren

Het voorbije Hemelvaartweekeinde trok Deurnenaar Natan Casie naar Eindhoven. Hij speelde daar enkele baseballoefenmatchen. Natan Casie is geselecteerd voor deelname aan het Europese Kampioenschap baseball bij de U15.

Natan is de zoon van de bekende modefotograaf Peter Casie. Een trotse vader doet het verhaal: “Toen zijn zusje vijf jaar was, sloot zij zich aan bij ‘Base- en softballclub Squirrels’ in Borgerhout. Natan ging als driejarige dreumes mee en mocht al eens met grote zus een balletje gooien en slaan. De coach zei toen dat hij dat goed deed. Hij heeft ‘ne goeie arm’, sprak de man. En bleek dat de coach gelijk had. Als hij elf jaar was, werd hij geselecteerd voor de wintertrainingen van de Baseball-academy. Nadien was er een try out voor het U12 nationaal team, om deel te nemen aan het EK in Trebic, Tsjechië. Dat was de eerste buitenlandse ervaring.”

Peter Casie vertelt enthousiast verder: “Het jaar nadien kwam COVID… geen EK, trainen met beperkingen, maar hij bleef thuis met schema’s van de coaches op zijn eentje oefenen. Toen hij hoorde dat er dit jaar een try out was voor het nationaal team voor deelname aan het EK in Valencia voor de U15 was hij niet te houden en belandde hij in de selectie van de young Red Hawks. Nu zijn we aan het trainen door oefenwedstrijden tegen goeie tegenstanders, onder meer de voorbije dagen het U18 team van Neptunus Rotterdam.”

Het toernooi heeft plaats in Valencia van 18 tot 24 juli. Tegenstanders zijn: Rusland, Zwitserland, Groot Brittannië, Spanje, Israël en Turkije.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
23°
Partly Cloudy
05:4721:49 CEST
Feels like: 23°C
Wind: 14km/h WSW
Humidity: 56%
Pressure: 1020.66mbar
UV index: 7

(advertenties)