Select Page

Fietstochtje van 750 km in één ruk

Fietstochtje van 750 km in één ruk

Elias Renard, oud-scoutsleider van de 30 Prins Boudewijn en gezondheidscoach, reed 750 km aan een stuk en zamelde zo geld in voor het Duchenne Parent Project Belgium.

Vorig jaar reed Elias Renard 500 km aan een stuk voor een goed doel. Niemand kon toen bevroeden dat hij daar met een schijnbaar gemak nog eens 250 km aan kon breien. Maar hij deed het. Bovendien steunde hij met zijn huzarenstukje een goed doel. Vorige vrijdag sprong de sportieve man op zijn fiets om 28 uren en 750 km later terug af te stappen. Van die 28 uren had hij daadwerkelijk 26 uren getrapt. Elias Renard had dan een grote lus afgelegd, voornamelijk doorheen Nederland. In Zeeland moest hij inbeuken op een NW-wind. En aan km 610 kreeg hij het moeilijk. Zijn tweelingbroer Anton die in de volgwagen zat, fietste de overige 140 km met hem mee. Het hielp om de eindmeet te bereiken.

De moedige fietser werd opgewacht door een schare vrienden. Opvallende aanwezige was een enthousiaste Pelle Wollaert uit Deurne die zelf aan de spierziekte lijdt. Elias had op aanraden van Sien Wollaert, een vriendin en zus van Pelle, het Duchenne Parent Project Belgium uitgekozen als goed doel. Dit project wil de spierziekte van Duchenne bekend maken bij een breed publiek en fondsen inzamelen voor het wetenschappelijk onderzoek. De vooropgestelde 7500 euro werd behaald. Maar wie nog graag het onderzoek naar Duchenne wil steunen, kan dit via https://icts.kuleuven.be/apps/fondsen/4000933/nl/donate?vgs=400002229120  (Kan-GO! fonds van de Universiteit van Leuven). Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.

Foto: links Elias Renard en tweede van rechts Pelle Wollaert.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
11°
Partly Cloudy
06:3920:43 CEST
Feels like: 8°C
Wind: 19km/h WNW
Humidity: 53%
Pressure: 1021mbar
UV index: 0

(advertenties)