Select Page

Park wordt bevolkt door jonge lopertjes

Park wordt bevolkt door jonge lopertjes

Gisteren werd het Ter Boelaarpark ingenomen door enkele duizenden lopertjes. Het was dan ook de jaarlijkse scholenveldloop.

Ondanks de regen hadden gistermorgen kinderen vanuit basisscholen uit Deurne, Borgerhout en Berchem verzamelen geblazen in het Te Boelaarpark in Borgerhout. Per klasniveau, jongens en meisjes apart, liepen zij voor een plaatsje op het ereschavot. De leerlingen uit het eerste en tweede studiejaar maalden 500 meter. De kinderen uit het derde en het vierde studiejaar hadden 1000 meter voor de boeg terwijl de jongens en meisjes uit de vijfde en zesde klas 1500 meter moesten afhaspelen. In het totaal deden zowat 4000 jongeren mee. Schijnburgemeester BDW was de presentator van dienst.  

De scholenveldloop was een samenwerking tussen de districten Deurne, Borgerhout en Berchem en de sportdienst van de stad Antwerpen. Vanuit Deurne tekenden de scholen Tip Top, Land van Nu, Drakenhof, Hoedjes van Papier, De Mozaïek en Sint Rumoldus present. Basisschool De Vlinderboom speelde een thuismatch.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:4621:50 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 21km/h SW
Humidity: 74%
Pressure: 1013.55mbar
UV index: 0

(advertenties)