Select Page

Deurnes taxibedrijf wapent zich tegen Uber

Deurnes taxibedrijf wapent zich tegen Uber

Taxibedrijven DTM, met hoofdkwartier in Deurne, en VHF slaan handen in elkaar met digitaal taxiplatform BEEP.

Taxibedrijven DTM en VHF gaan een samenwerking aan met het Antwerpse digitale taxiplatform voor zelfstandige chauffeurs, BEEP. Met een performante en efficiënte dienstverlening – met een centrale dispatch en één boekingsapp – willen ze in en rond Antwerpen onder de vleugels van BEEP+ samen het lokale antwoord bieden op taxidiensten zoals Uber. Op 1 juni gaat de boekingsapp live. BEEP+ roept ook andere taximaatschappijen op om zich bij het nieuwe platform aan te sluiten.

“We moeten er niet flauw over doen,” zegt Steve Van Avermaet van DTM Taxi: “Ook wij hebben heel wat hinder ondervonden van de coronacrisis, zeker omdat wij hard gelieerd zijn aan de horecasector. Daarom zijn we op zoek gegaan naar manieren om onze efficiëntie te verhogen. Het resultaat is een verregaande samenwerking op operationeel niveau tussen VHF Taxi (Brasschaat), onszelf en BEEP.” De totale vloot van het overkoepelende BEEP+ wordt veel groter en dus zullen klanten nog sneller worden bediend over een groter gebied. Van Avermaet: “Alle drie de bedrijven behouden hun eigen identiteit. Maar een klant van DTM kan nu ook een VHF-wagen krijgen en omgekeerd of een zelfstandige chauffeur van BEEP.”

Steve Van Avermaet besluit:  “Op deze wijze kunnen we ons ook beter wapenen tegen bepaalde platformen, zoals Uber, die zich vandaag nog al te dikwijls in een grijze zone qua wetgeving bevinden.”

Praktisch: de boekingsapp is beschikbaar in IOS en Android onder de naam BEEP+

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
22°
Partly Cloudy
05:5621:41 CEST
Feels like: 22°C
Wind: 8km/h W
Humidity: 53%
Pressure: 1021.33mbar
UV index: 7

(advertenties)