Select Page

Nieuwe brug in Deurne ingehuldigd

Nieuwe brug in Deurne ingehuldigd

Vandaag is de Ruggeveldbrug ingehuldigd, de fietsbrug over de Ruggeveldlaan. De brug maakt deel uit van de nieuwe fietssnelweg (F107), die het Rondpunt van Wommelgem verbindt met de Stad Antwerpen. Later volgt nog een brug over de Sterckshoflei.

Fietsers moeten niet langer de Ruggeveldlaan oversteken, maar maken gebruik van de nieuwe fietsverbinding tussen de Vaartweg en de Peter Benoitlaan. “Een en ander past in de realisatie van de modal shift waarbij meer dan 50 % van de verplaatsingen gebeuren zonder auto,” zegt districtsburgemeester Tjerk Sekeris, districtsburgemeester (N-VA), “die modal shift is al gerealiseerd binnen het district, maar niet voor het verkeer van buiten Antwerpen naar Antwerpen centrum. Door veilige en comfortabele aan te leggen, zetten we meer mensen op de fiets”.

Foto: (vlnr) Philip van Acker (districtsschepen voor lokale economie), Freddy Lorent (districtsschepen voor openbare werken), Lydia Peeters (Vlaams minister voor mobiliteit en openbare werken), Tjerk Sekeris (districtsburgemeester) en Erika Caluwaerts (stadsschepen voor openbaar domein)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
16°
Rain Shower
05:3921:39 CEST
Feels like: 16°C
Wind: 6km/h NE
Humidity: 79%
Pressure: 1018.96mbar
UV index: 3

(advertenties)