Select Page

Buurderij Gitschotelhof breidt uit met een bakker

Buurderij Gitschotelhof breidt uit met een bakker

Buurderij Gitschotelhof brengt consumenten onmiddellijk in contact met boeren en producenten van ambachtelijk bereid voedsel. Vanaf nu ook met een bakker.

In Aartselaar ligt bioboerderij Milagrow, met organisch geteelde groenten en fruit, sapjes, confituur, brood en een heleboel andere lekkernijen. En met de mooiste bloemen op de Bloemenplukweide. Op de boerderij is ook bakker Robin actief. Robin gebruikt enkel bio producten. Hij heeft doelbewust voor het brood geen bio label aangevraagd om dat dit maandelijks prijzig is voor enkel het label. Daarmee kan hij de prijzen wat lager zetten. Op de buurderij biedt bakker Robin volgende broden aan: grof brood met volkoren tarwemeel, kamutbrood, lijnzaad- en maanzaadbrood, pompoenpittenbrood, rogge walnootbrood en roggeverdommeke, sesam-, spelt- en zonnepittenbrood, … Al dan niet gesneden.

Een buurderij is een plaats waar lokale boeren hun producten (groenten, fruit, vlees, zuivel, huisbereide producten,…) aanbieden. Alle buren, consumenten en geïnteresseerden kunnen een aantal dagen op voorhand online bestellen en deze bestelling vervolgens afhalen in de buurderij. Dat gebeurt wekelijks. Buurderij Gitschotelhof vindt onderdak in het gelijknamig Woonzorgcentrum. Bestellen kan tot dinsdagnacht. Afhalen gebeurt op donderdag van 16.30u. tot 18.00u. Nieuw is een extra afhaaluur tot 19 u.Wie wil meedoen kan het aanbod van de verschillende boeren en producenten vinden op www.boerenenburen.be. En ga dan naar buurderij Gitschotelhof.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Partly Cloudy
06:4720:37 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 10km/h NW
Humidity: 59%
Pressure: 1019.3mbar
UV index: 0

(advertenties)