Select Page

De luchthaven van Deurne heeft opnieuw een verbinding met Londen

De luchthaven van Deurne heeft opnieuw een verbinding met Londen

De Luxemburgse vliegtuigmaatschappij Luxair heeft vandaag haar eerste vlucht vanaf Luchthaven Antwerpen uitgevoerd. Luxair vliegt tot eind maart vier keer per week naar London City Airport. Vanaf 29 maart wordt het aantal vluchten opgetrokken naar vijf vluchten per week.

Vanaf 16 januari 2023 zijn er wekelijks vier vluchten van en naar London City. Dit op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Vanaf 29 maart 2023 komt er een nieuwe vlucht bij op woensdag, waardoor het wekelijkse aantal vluchten op vijf komt tijdens het zomerseizoen. Dit op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag. Een vlucht boeken kan via www.luxair.lu . De prijzen starten vanaf €49.95 voor een enkele reis (Inclusief taxen).

De vluchten worden uitgevoerd met een De Havilland Dash DHC-8-Q400 dat plaats biedt aan 78 passagiers. Het Dash DHC-8 Q400 vliegtuig is een uiterst snel turbopropvliegtuig dat korte trajecten bijna even snel kan afleggen als een regionale turbojet. Daarbovenop is het ook een zuinig toestel. De CO2-uitstoot ligt 40% onder het Europees gemiddelde.

Luxair springt in het gat dat was ontstaan toen Air Antwerp, een samenwerkingsverband tussen het Nederlandse KLM en het Ierse CityJet, de verbinding met Londen stop zette. Air Antwerp was in september beginnen te vliegen op de Britse hoofdstad, maar werd genekt door de coronacrisis. In maart 2020 werden de vluchten opgeschort. Een jaar later viel het doek voor deze regionale luchtvaartmaatschappij.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
15°
Rain
05:4221:35 CEST
Feels like: 15°C
Wind: 6km/h WNW
Humidity: 93%
Pressure: 1006.43mbar
UV index: 0

(advertenties)