Select Page

Deurnese Sava A moet op de valreep de duimen leggen

Deurnese Sava A moet op de valreep de duimen leggen

De laatste zaterdag van april werd op de velden ‘Groot Schijn’ te Deurne de halve finales betwist in de bekercompetitie van KAVVV. Een grote schare supporters zorgden voor de nodige sfeer.

In de Beker Ronald Van Bouwel was Sporting Neerland een maatje te groot voor Exelsior 81. Uitslag: 6-2. Ook The DC-Boys konden het Sava A niet moeilijk maken. Uitslag: 0-5. In de Beker van de Voorzitter won Chossel Sport verdiend met 1-4 van De Gaawe Leeuw. Vino plaatste zich voor de finale na 5-2 winst tegen National.

Vrijdagavond 6 mei vierde koning voetbal feest op het terrein van VC Wijnegem. Een schitterende lenteavond, ideale grasmat en een grote schare toeschouwers genoten van de finales bij het KAVVV.

In de Beker van de Voorzitter gaven Vino en Chossel Sport elkaar partij. Bij de rust was het nog 0-0 doch na de spreekwoordelijke koffie opende Chossel Sport de score na een fraaie aanval. De wedstrijd brak nu volledig open en Vino ging nadrukkelijker) op zoek naar de gelijkmaker. Chossel Sport counterde gevat en na 70′ gingen de bordjes op 0-3.

In de finale om de Beker Ronald Van Bouwel namen Sporting Neerland en het Deurnese Sava A tegen elkaar op. Geen doelpunten voor de rust in deze echte cupwedstrijd tot Sava A toch een gaatje vond in de Neerland defensie ((1-0). Het pleit leek beslecht tot (nadat een doorgebroken speler van Neerland werd neergehaald in het strafschopgebied) er niet alleen een rode kaart volgde voor een Sava A speler maar bovenop ook een logische strafschop. (1-1). In een spannend strafschoppenreeks haalde Sporting Neerland het uiteindelijk met 2-3.

Eddie Devenijns

Foto boven: Chossel Sport na winst met de beker

Foto onder : Sporting Neerland  voor de aftrap

Foto helemaal onder: The D-C Boys die de halve finale verloren tegen Sava A.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
16°
Rain
05:2622:01 CEST
Feels like: 16°C
Wind: 11km/h N
Humidity: 92%
Pressure: 1012.87mbar
UV index: 0

(advertenties)