Select Page

Europese droom van den Antwerp is gebroken

Europese droom van den Antwerp is gebroken

Vanavond was het alles of niets voor den Antwerp om mee met de grote jongens op Europees niveau te voetballen.

Het was een bloedstollende wedstrijd in het koning Boudewijnstadion, de voetbalmatch van Antwerp tegen AZ Alkmaar uit Nederland. De heenwedstrijd was geëindigd op 1-1. De terugwedstrijd begon goed met een overtuigend spelend Antwerp. Na een half uurtje kreeg Mbokani een eerste gele kaart gevolgd door een tweede exemplaar twee minuten later. De sterspeler mocht naar de kleedkamers gaan en Antwerp bleef met 10 man over. De ploeg hield echter stand. Zes minuten in de tweede helft kreeg ook Lamkel geel en dat zou hem nog zuur opbreken. In de 72ste minuut scoorde Lamkel maar blijkbaar reageerde hij te euforisch waarvoor hij weer een gele kaart kreeg. Hij mocht Mbokani achterna. Doelman Bolat moest zich dubbel plooien om de ballen uit het net te houden. Helaas, in de 89ste minuut scoorde AZ dan toch. Er volgden verlengingen. Het licht ging uit bij Antwerp, de Nederlanders duwden het leder nog drie keren in de netten. Exit RAFC.

De UEFA Europa League is een jaarlijks door de UEFA georganiseerde voetbalbekercompetitie en wordt gespeeld naast de UEFA Champions league. De UEFA-beker is een wisselbeker, de club die de beker wint mag hem tot de eerstvolgende finale op het trofeeënschabje in de kantine zetten en moet daarna de beker weer bij de UEFA inleveren.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Cloudy
05:4221:53 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 16km/h SW
Humidity: 91%
Pressure: 1012.53mbar
UV index: 0

(advertenties)