Select Page

Gembo en avAnt starten met een basketbalacademie

Gembo en avAnt starten met een basketbalacademie

Basketbalclub Gembo start volgend schooljaar met een basketbalacademie en krijgt daarvoor de steun van avAnt provinciaal onderwijs.

“Slechts 1 op 1000 jongeren die basketballen, stoot door tot de top. Wij moeten zorgen dat jongeren in een veilige omgeving hun sport kunnen beoefenen. En dat wie geen topspeler wordt, toch sterk in het leven staat. Eigenlijk moeten jongeren als ze de leeftijd van 18 bereiken en merken dat topsport niet echt voor hen is weggelegd, in staat zijn om hogere studies aan te vatten.” aldus Michel Albertijn, voorzitter van Gembo. Het is vanuit deze gedachte dat Gembo met een basketbalacademie start. Trainer/coach en coördinator Dennis Yoroz gaf tekst en uitleg bij het nieuwe initiatief: “De academie geeft huiswerkbegeleiding, medische begeleiding, begeleiding inzake voeding en een studie waarin theorie en basket zitten.” Voor dat laatste gaat Gembo de samenwerking aan met avAnt. Directeur Martine Laumen van vestiging Rivierenhof is het idee genegen: “Het voorstel past in ons pedagogisch project om jongeren sterk te maken om een diploma te halen. Ook wij willen dat jongeren slagen in het hoger onderwijs. Wij willen ons lesrooster aanpassen aan het basketschema van Gembo.” Heel concreet lopen de spelers school in de afdeling sportwetenschappen van avAnt vestiging Rivierenhof. En daarnaast krijgen ze training bij Gembo in sporthal Luisbekelaar in Borgerhout.

Provinciaal gedeputeerde voor onderwijs Luk Lemmens (N-VA) is enthousiast: “Het is een meerwaarde voor onze school om samen met Gembo dit project uit te voeren. De topsportclub wil de lat voor haar jonge spelers hoog leggen. En ze wil die jongeren ook consequent opvolgen. Eigenlijk willen zowel Gembo als het provinciale onderwijs de jongeren versterken. Dat kan ik alleen maar toejuichen.” Peter van het project is niemand minder dan basketlegende Willy Steveniers, een van de beste Belgische spelers ooit. Hij moest naar eigen zeggen niet lang twijfelen om zijn schouder mee onder de basketbalacademie te zetten. Steveniers: “Als dit project in mijn tijd al had bestaan, was ik niet alleen een goed basketter geweest. Ik had daarnaast nog iets anders kunnen zijn.”

Foto: (vlnr) vestigingsdirecteur Rivierenhof Martine Laumens, technisch adviseur Wim De Decker, voorzitter Gembo Michel Albertijn, provinciaal gedeputeerde Luk Lemmens, peter van het project Willy Steveniers en trainer/coach en coördinator Dennis Yoroz

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Cloudy
05:4221:53 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 18km/h SW
Humidity: 88%
Pressure: 1012.19mbar
UV index: 0

(advertenties)