Select Page

Deurne vernieuwt twee sport- en speelterreinen

Deurne vernieuwt twee sport- en speelterreinen

Het speelterrein ’t Schijntje in de Ten Eekhovelei en sport- en speelterrein Tweegezusterslaan werden vernieuwd. Gisteren werden ze feestelijk geopend.

Het sport- en speelterrein aan de Tweegezusterslaan was toe aan vernieuwing. Het terrein is opgedeeld in drie zones; een grote schommelzone, een speelzone en een sportzone met calisthenics. Het comfort en de veiligheid van de gebruikers werden gemaximaliseerd. Op basis van een bevraging bij vzw Merlijn en de betrokken ouders, werd de kleuterzone uitgebreid en is er meer aandacht voor het inclusief karakter. De twee bestaande klimrotsen maken, samen met de andere zones, van dit speel- en sportterrein de ideale plek waar kinderen en jongeren hun gading vinden.

Speelterrein ’t Schijntje Ten Eekhovelei is gericht op gezinnen met kleine kinderen. De toestellen waren in slechte staat en werden allemaal vernieuwd. Het speelterrein heeft eveneens een inclusief karakter en er werd schaduw gecreëerd door het plaatsen van bomen.

Elke Brydenbach (N-VA), districtsschepen voor sport en jeugd, opende de vernieuwde speelplekken: “De druk op het openbaar domein neemt steeds toe en kinderen en jongeren hebben nood aan voldoende kwaliteitsvolle ruimte om zich uit te leven. Beide speelterreinen zijn een mooi voorbeeld van hoe we op basis van participatie met verschillende actoren tot een speelruimte zijn gekomen waar sport, spel, toegankelijkheid en groen hand in hand gaan. Een avontuurlijke speelplek waar zowel de allerkleinsten als tieners zich thuis voelen.”

Foto: Schepen Brydenbach knipt samen met een kindje het lintje door

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:2622:00 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 5km/h S
Humidity: 79%
Pressure: 1008.47mbar
UV index: 0

(advertenties)