Select Page

Ultimas stralen af op Deurne

Ultimas stralen af op Deurne

Toen gisteravond de Ultimas of Vlaamse cultuurprijzen werden uitgereikt, bleek dat ondergetekende ook een heel klein beetje in de prijzen viel.

Grootouders voor het Klimaat (GvK) ontving gisteren de Ultima van de Vlaamse Cultuur in de categorie sociaal-cultureel volwassenenwerk. Ondergetekende is een van de vele grootouders die is aangesloten bij deze onafhankelijke beweging die oproept tot een dringend en doortastend klimaatbeleid. Bovendien is de Deurnese pedagoge en antropologe van Keniaanse origine Stella Nyanchama Okemwa ambassadeur van deze vereniging. Woordvoerder van GvK Koen Platevoet voelt zich vereerd: “De Grootouders zien dit toch als een erkenning voor de brede klimaatbeweging. Ze dragen de prijs graag op aan de vele bewegingen en initiatieven, zowel lokaal bij ons als internationaal, en aan iedereen die op zijn of haar manier meewerkt aan een leefbare wereld voor de generaties na ons.”

Koen Platevoet verduidelijkt: “De klimaatcrisis laat zich ondertussen al goed voelen, ook in onze streken. Ook rapporten worden alsmaar scherper en ze documenteren de acute urgentie waarin we ons nu bevinden. Verder uitstel is schandelijk onverantwoord. Een duurzame en rechtvaardige samenleving is nog mogelijk als we nu alle zeilen bijzetten. Natuurlijk gaat het over reductie van de CO2-uitstoot en respect voor de ecologische grenzen van de planeet, maar het gaat vooral over een veilig, gezond en gelukkig leven voor iedereen, ook de economisch zwakkeren, bij ons en in het Zuiden.”

www.grootoudersvoorhetklimaat.be

Foto: Co-voorzitter van GvK Hugo Van Dienderen met het Ultima beeldje.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
22°
Partly Cloudy
05:5621:41 CEST
Feels like: 22°C
Wind: 8km/h W
Humidity: 53%
Pressure: 1021.33mbar
UV index: 7

(advertenties)