Select Page

Een Deurnes icoon is niet meer

Een Deurnes icoon is niet meer

Op de Bisschoppenhoflaan heeft de firma De Meuter, grond- en afbraakwerken, een gebouw tegen de vlakte gekeild. Daarmee kwam een einde aan een Deurnes icoon.

Op 1 juli 2019 stopte de firma ‘Autobanden Dekkers’ haar activiteiten. De firma had 91 jaren lang de automobilisten in Deurne voorzien van nieuwe autobanden. De activiteiten werden overgenomen door VAB-Banden Schoten. Het gebouw met de kenmerkende voorgevel kwam leeg te staan en is nu afgebroken. In de plaats ervan komt een flatgebouw met handelsgelijkvloers, zestien eenslaapkamerappartementen en zestien tweeslaapkamerappartementen. Districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA) is niet wild enthousiast. Sekeris: “Die appartementen variëren van 60 m2 tot 76m2 voor twee slaapkamerappartementen, wat mijns inziens te klein is om fatsoenlijk te wonen. Toch is de bouw na een beroep bij de bestendige deputatie, vergund door de stad Antwerpen.”

Foto boven: toestand nu (foto: Swake)

Foto onder: het gebouw voor de afbraak

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Cloudy
06:2920:52 CEST
Feels like: 5°C
Wind: 14km/h W
Humidity: 84%
Pressure: 1016.93mbar
UV index: 0

(advertenties)