Select Page

Luchthaven heeft een sterk eerste kwartaal

Luchthaven heeft een sterk eerste kwartaal

In het eerste kwartaal van dit jaar reisden in het totaal 44.791 mensen via Luchthaven Antwerpen.  In maart waren er bovendien meer passagiers dan voor corona. Ook de zakenvluchten deden het aanzienlijk beter. Met deze cijfers heeft de luchthaven alvast een sterk eerste kwartaal binnen.

“Het herstel van de passagierscijfers op onze luchthaven zet zich verder door. In maart verwelkomden we zelfs 7% méér passagiers dan in maart 2019, wat ons recordjaar was”, benadrukt Eric Dumas CEO van Luchthaven Antwerpen. In vergelijking met het eerste kwartaal van 2019 ontving de luchthaven in het eerste kwartaal van 2022 slechts 7,7% minder passagiers. “Dat komt voornamelijk door de latere opstartdatum van de vluchten naar Innsbruck, de tijdelijke opschorting van vluchten naar Marokko en het ontbreken van een verbinding met Londen”, legt Dumas uit.

Deze week zijn alvast de eerste vluchten naar Mallorca opnieuw vertrokken. Later deze maand worden ook de vluchten naar Ibiza en Split (Kroatië) opnieuw opgestart. En midden juni wordt ook de Franse bestemming Avignon nog aan het vluchtschema toegevoegd.

Ook in het business segment van Luchthaven Antwerpen wordt dezelfde positieve trend opgetekend. Het onderdeel zakenvluchten heeft zich volledig hersteld en overstijgt tijdens de eerste drie maanden het niveau van 2019. In maart lag het aandeel zakenvluchten zelfs 26% hoger dan in 2019.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:4121:36 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 6km/h W
Humidity: 96%
Pressure: 1006.1mbar
UV index: 0

(advertenties)