Select Page

Leerlingen zullen weer droog zitten

Leerlingen zullen weer droog zitten

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert extra geld in scholen in Antwerpen. Geld dat schoolbesturen kunnen aanwenden voor bouw- of verbouwingswerken.

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) nog eens 1,5 miljoen euro in scholen in Antwerpen. Van al dat geld gaat 428.034 euro richting Deurne. Het geld zal worden aangewend voor dakwerken aan de Provinciale school avAnt aan de Turnhoutsebaan. Meer bepaald aan het oudste gedeelte van de school, het zogenaamde gebouw Berger. Deze vleugel werd in 1923 ontworpen in art-decostijl door architect Pol Berger en bevindt zich aan de oostelijke zijde van het huidige schoolgebouw.

Districtsschepen voor jeugd Elke Brydenbach (N-VA) is tevreden met de vrijgemaakte middelen: “Heel wat scholen hebben dringend behoefte hebben aan vernieuwbouw om de leerlingen te kunnen blijven ontvangen in comfortabele en aantrekkelijke leslokalen. Het probleem stelt zich dat deze investeringen in veel gevallen ten laste komen van de school en daarom vaak onhaalbaar zijn. We zijn dan ook tevreden met de inspanningen van de minister. Dat ook de Deurnese school ‘Avant’ tussen het lijstje staat, kunnen we alleen maar toejuichen.”

Ook stedelijke basisschool De Vlinderboom in het Te Boelaarpark staat op de lijst van de investeringen. De school krijgt een verhoging van een eerder toegekende subsidie om renovatie- en verbouwingswerkzaamheden uit te voeren.

Foto: Districtsschepen Elke Brydenbach voor de avAnt vestiging op de Turnhoutsebaan.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Fair
05:4021:38 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 3km/h WNW
Humidity: 67%
Pressure: 1015.58mbar
UV index: 0

(advertenties)