Select Page

Eerste vliegtuig van Air Antwerp is opgestegen naar Londen

Eerste vliegtuig van Air Antwerp is opgestegen naar Londen

Deze ochtend om 7.20 u vertrok de eerste vlucht van Air Antwerp vanuit Deurne naar Londen City. Deze nieuwe maatschappij vult het gat dat door het faillissement van VLM was ontstaan.

Antwerpen is terug verbonden met het centrum van Londen. Met het wegvallen van VLM was ook die verbinding verdwenen. De nieuwe maatschappij Air Antwerp zal elke werkdag driemaal daags heen en weer vliegen. Zaterdag is het rustdag en op zondag wordt enkel ’s avonds gevlogen. Deze vlucht is de snelste manier om vanuit Antwerpen in hartje centrum en vice versa te geraken. Air Antwerp vliegt met een Fokker 50 die wordt aangedreven door een turboprop. Het nadeel van die turboprop is dat het vliegtuig iets trager vliegt, het voordeel is dat het toestel minder schadelijke stoffen uitstoot dan grote vliegtuigen.

Air Antwerp is ontsproten uit een samenwerking tussen het Nederlandse KLM en het Ierse CityJet. De Belg Johan Maertens is de CEO van Air Antwerp. Hij was de laatste topman van het failliete VLM Airlines. De nieuwe maatschappij stelt 15 mensen te werk.

En toevallig of niet, maar Britisch Airways schrapte vandaag en morgen al haar vluchten vanuit Londen naar Brussel wegens een staking van de piloten.

Foto: De eerste vlucht van Air Antwerp in het Deurnese ochtendgloren

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Cloudy
05:4221:53 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 16km/h SW
Humidity: 91%
Pressure: 1012.53mbar
UV index: 0

(advertenties)