Select Page

De ijsberen beginnen aan hun zomerslaap

De ijsberen beginnen aan hun zomerslaap

IJsberen staan bekend voor het houden van een winterslaap. Maar die vlieger gaat niet op voor de Deurnese variant. Die zijn actief in de winter en houden hun slaapje in de zomer.

Vandaag ruimen enkele vrijwillige medewerkers van de  Deurnese IJsberen hun lokaal aan het natuurlijk openluchtzwembad in het Boekenbergpark op. Gisteren hadden de beren voor een laatste keer het koude water getrotseerd want het winterseizoen zit er op. Dat ging gepaard met een feestje. Een 450-tal leden en sympathisanten kwamen naar hun vijver afgezakt. Pit De Bens legt uit: “Het afscheidsfeestje is gegroeid uit de zogenaamde ‘leegdrink’ van de ‘Berenpoot’, een kleine bar op de 1ste verdieping in het poortgebouw.” En Paul Van Laer voegt er aan toe: “Er is nog een beetje drank over dus zijn we wel verplicht om volgende winter een nieuw seizoen te starten.”

De Deurnese IJsberen tellen ruim 1200 leden. Die kunnen in de winter in het water duiken op dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag. Op de weekdagen komen ongeveer 200 mensen zwemmen, op zaterdag 250 en op zondag 350.

Foto: twee ijsberen bij hun mascotte: (vlnr) Paul Van Laer en Pit De Bens

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Rain / Wind
06:4320:40 CEST
Feels like: 6°C
Wind: 32km/h WNW
Humidity: 81%
Pressure: 1006.77mbar
UV index: 2

(advertenties)