Select Page

Zebrapad voor gevaarlijk kruispunt

Zebrapad voor gevaarlijk kruispunt

Na jaren aandringen van de buurtbewoners is het kruispunt Drakenhoflaan-Van Notenstraat-Victor De Langhestraat met enkele ingrepen veiliger gemaakt. De oversteek kreeg een zebrapad met een middengeleider en plooibakens.

“Weet je dat je van de onpare zijde van de Muggenberglei quasi rechtdoor naar het speeltuintje in de Ruimtevaartlaan kon stappen? Daarbij moet je zes straten oversteken. Vijf daarvan hadden een zebrapad maar op het drukste kruispunt werd je aan je lot overgelaten.” Aan het woord is buurtbewoner Ivo Van Kerckhove uit de Van Notenstraat. Hij gaat verder: “Nochtans is dit een druk en gevaarlijk kruispunt. Aan de ene kant ligt de bakker en aan de andere kant supermarkt De Spar. En de weg vormt de verbinding tussen Borsbeek en het stadscentrum.”

Toen Ivo’s buurvrouw Doris Bastiaens aan hem vroeg om een brief aan de stad te schrijven om een zebrapad te vragen, heeft buurtgroep ’t Vliegerke het probleem opgenomen. Van Kerchove: “Doris had het moeilijk om het grote kruispunt over te steken. We hebben dan met de buurtgroep geijverd om dit kruispunt opnieuw aan te leggen. Ik volgde zelfs een maandelijks overleg met de politie van Deurne. Maar er kwam geen schot in de zaak en ik had de hoop al opgegeven.” Ivo Van Kerkhove is tevreden met het resultaat: “Mijn buurvrouw is helaas niet meer. Maar ik heb wel een fotootje doorgestuurd naar haar familie.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Rain Shower
05:3521:43 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 11km/h SW
Humidity: 85%
Pressure: 1016.93mbar
UV index: 0

(advertenties)