Select Page

District Deurne koopt negen kunstwerken aan

District Deurne koopt negen kunstwerken aan

Het district koopt negen foto’s aan. Niet alleen de fotograaf maar ook de mensen die op de foto’s poseren, wonen allemaal in Deurne.

De Deurnese fotograaf Jan Dirkx is een graag geziene gast in de tentoonstellingsruimte in de zijvleugel van het districtshuis.  Voor het 3de jaar op rij brengt hij in november een keuze uit zijn nieuw werk. Deze keer gaat onder de titel ‘Selfies in een pretpark’ een expo met een erg ironische ondertoon, kleine karikatuurtjes over de gekke kronkels die onze samenleving maakt.  Maar het district heeft deze nieuwe collectie niet afgewacht om een aantal foto’s van zijn werk aan te kopen en onder te brengen in het kunstpatrimonium van Deurne.  De muren worden nu opgesmukt met een aantal kleurrijke beelden in een exotische sfeer. Jan Dirkx is een geboren en getogen Deurnenaar, maar tevens ook een wereldburger. En dat zie je aan de foto’s die nu werden aangekocht. Hij verklaart bijzonder vereerd te zijn met deze erkenning van het districtsbestuur.

Ook districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA) is in zijn nopjes: “Twee jaar geleden hebben we al besloten de werken aan te kopen. Maar nu is alles in kannen en kruiken. Alhoewel, we moeten wachten op de stedelijke dienst monumentenzorg om de foto’s op te hangen. In dit gebouw mag je niet zomaar een spijker in de muur kloppen.” Het district bezit ongeveer een 250 kunstwerken, de glasramen in de noordelijke traphal inbegrepen. De districtsburgemeester wil werk maken van een digitalisering van deze werken opdat ze zichtbaar zouden zijn voor iedere Deurnenaar.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
21°
Partly Cloudy
05:5621:41 CEST
Feels like: 21°C
Wind: 8km/h W
Humidity: 59%
Pressure: 1021.67mbar
UV index: 6

(advertenties)