Select Page

Rolstoelsprintster uit Deurne gaat naar Tokio

Rolstoelsprintster uit Deurne gaat naar Tokio

Deurne zal vertegenwoordigd zijn op de Paralympische Spelen in Tokyo. Atlete Joyce Lefevre verdedigt onze kansen op een ereplaats.

Joyce Lefevre (33) uit Deurne mag haar koffers opmaken voor Japan. De rolstoelsprintster (klasse T34) is bezig aan haar beste jaar en verbeterde haar tijden opmerkelijk op de IPC Grand Prix in Notwill in het voorjaar. Ze neemt een onderbreking op haar job, zodat ze zich nog beter kan voorbereiden op de Spelen. Lefievre neemt deel aan de 100 en 800 meter. Op beide disciplines won ze overigens brons op het EK G-atletiek in Berlijn in 2018.

Lefevre kampte bij haar geboorte op 28 juni 1988 in Jette met zuurstoftekort in de hersenen, waardoor stappen moeilijk gaat. In de zomer van 2014 nam ze in haar manuele rolstoel deel aan de jaarlijkse Dodentocht in Bornem. Haar bijzondere prestatie ging dankzij een interview op ATV niet onopgemerkt voorbij. Parantee-Psylos merkte haar op en al vrij snel begon Joyce met wheelen. De Deurnese atlete heeft al een aantal topprestaties op haar conto geschreven:

  • Brons – EK atletiek Berlijn (DUI) 2018 – 100m

  • Brons – EK atletiek Berlijn (DUI) 2018 – 800m

  • 8ste plaats – OS Rio de Janeiro 2016 – 100m

  • Brons – EK atletiek Grosseto (ITA) 2016 – 100m

  • Brons – EK atletiek Grosseto (ITA) 2016 – 400m

Deurne zal vertegenwoordigd zijn op de Paralympische Spelen in Tokyo. Atlete Joyce Lefevre verdedigt onze kansen op een ereplaats.

Joyce Lefevre (33) uit Deurne mag haar koffers opmaken voor Japan. De rolstoelsprintster (klasse T34) is bezig aan haar beste jaar en verbeterde haar tijden opmerkelijk op de IPC Grand Prix in Notwill in het voorjaar. Ze neemt een onderbreking op haar job, zodat ze zich nog beter kan voorbereiden op de Spelen. Lefievre neemt deel aan de 100 en 800 meter. Op beide disciplines won ze overigens brons op het EK G-atletiek in Berlijn in 2018.

Lefevre kampte bij haar geboorte op 28 juni 1988 in Jette met zuurstoftekort in de hersenen, waardoor stappen moeilijk gaat. In de zomer van 2014 nam ze in haar manuele rolstoel deel aan de jaarlijkse Dodentocht in Bornem. Haar bijzondere prestatie ging dankzij een interview op ATV niet onopgemerkt voorbij. Parantee-Psylos merkte haar op en al vrij snel begon Joyce met wheelen. De Deurnese atlete heeft al een aantal topprestaties op haar conto geschreven:

  • Brons – EK atletiek Berlijn (DUI) 2018 – 100m

  • Brons – EK atletiek Berlijn (DUI) 2018 – 800m

  • 8ste plaats – PS Rio de Janeiro 2016 – 100m

  • Brons – EK atletiek Grosseto (ITA) 2016 – 100m

  • Brons – EK atletiek Grosseto (ITA) 2016 – 400m

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:3521:43 CEST
Feels like: 13°C
Wind: 13km/h SW
Humidity: 81%
Pressure: 1016.93mbar
UV index: 1

(advertenties)