Select Page

Spartans houdt het spannend

Spartans houdt het spannend

Knappe winst en spijtig verlies ziet de competitie tot aan het gaatje gaan.

Met het dubbele gevoel van vorige week na de winst en verlies tegen Pioneers in het achterhoofd moest de Spartaanse horde dit weekend alweer vol aan de bak.

Met een double-header op naaste concurrent Brasschaat Braves op het programma zou de confrontatie met open vizier aangegaan worden. Een vrij aanvallend agressief spelend Spartans speelde goed in beide wedstrijden maar het resultaat was niet wat verwacht werd. De aangekondigde sneeuw zagen we niet maar koude rillingen kregen we wel…

Het aangekondigde pitcherduel tussen Anderson Gerdel (9.0ip – 7h – 1r – 0er – 4bb – 10so) en Cedric Desmedt (9.0ip – 6h – 2r – 2er – 3bb – 7so) loste in ieder geval de verwachtingen in. Met 2 van de beste pitchers uit de competitie op de heuvel was profiteren van kleine kansen en strak verdedigen voor beide teams de orde van de dag.

Na een scoreloze eerste inning, ondanks toch 2 hits voor Braves, opende Spartans de debatten door na een hit te profiteren van een error van de Braves-verdediging en zo de bases vol te zetten. Een sacrifice-fly van Steff Roymans zag voor Spartans het eerste punt over de thuisplaat komen (0-1).

Braves scoorde niet tegen en inning 3, 4 en 5 volgden elkaar snel op met telkens 3 snelle outs. Dat pitcherduel weet U nog?

Pas in inning 6 zagen we weer scorekansen voor Spartans. Na een sacrifice bunt van Alexis Marquez zette hij zichzelf met een stolen base in scorepositie op tweede base. Na een groundout voor David Ochoa Blanco waardoor Alexis op derde base terecht kwam was opnieuw een sacrifice fly, deze keer van Angel Rosario, genoeg om de 0-2 op het bord te zetten.

Opnieuw geen tegenscore van Braves en innings 7 en 8 zag alweer 3 snelle outs. In de negende slagbeurt voor de Spartanen werd niet gebruikt gemaakt van 2 opeenvolgende base-on-balls zodat de 0-2 stand de laatste slagbeurt voor Braves inluidde.

Ondanks 2 directe outs slaagde Spartans er toch in om bij de Spartanen ‘achter den draad’, ondanks de 30 graden, de koude rillingen over de rug te doen kruipen. Na een hit van de net ingekomen Jeremy Boyeleba en de daaropvolgende werp-error uit rechtsveld stond in de volgende fase na een steal genoemde Boyeleba op derde base. Een base-on-balls zag 1 en 3 bezet en een nieuwe error, dit keer van de shortstop, zag Braves de stand op 1-2 brengen.

Ter herinnering, van bij het begin van de inning stond Brasschaat meteen met 2 outs op het bord… De koude rillingen bij de Spartaanse supporters hadden ondertussen plaatsgemaakt voor angstzweet als na een nieuwe error, van de tweede baseman deze keer, tweede en derde base bezet werden door de Brasschaatse lopers. Met een ultieme inspanning kon uiteindelijk Anderson Gerdel dan toch middels een strikeout (zijn tiende!) de wedstrijd beslissen voor de Spartanen!

Een uitermate belangrijke win die de Spartanen met veel moed naar wedstrijd 2 zag toegroeien.

Het geplande scenario draaide echter enigszins anders uit…

Na een scoreloze eerste inning voor Spartans nam Braves meteen het commando van de wedstrijd. Een aarzelend begin van werper Alexis Marquez (8.0ip – 8h – 6r – 4er – 3bb – 8so) en gebruik makend van een zeldzame error in centerfield kon na en een base-on-balls met een double meteen het eerste punt gescoord worden (1-0). Een daaropvolgende hit zette de tweede run op het bord (2-0).

Spartans sloeg 2 hits in de gelijkmakende slagbeurt tegen Braves-starter Artuur Driessens (5.2ip – 13h – 6r – 6er – 2bb – 2so) maar scoorde niet. Brasschaat deed dat wel. Een error op derde base, een bunt en een hit zag Braves de 3-0 scoren.

Inning 3 en 4 zag kansen voor beide teams maar gescoord werd er niet. Spartans zou dat, eindelijk, wel doen in de vijfde inning. Een base-on-balls, een hit en een bunt zette de bases vol. Alexis Marquez bracht met een hit naar rechtsveld 2 punten over de thuisplaat (3-2). Spartans terug in de wedstrijd. Braves sloeg echter, letterlijk, terug door met 2 hits de voorsprong op 4-2 te brengen.

Spartans kwam nu beter in de wedstrijd en zou in inning 6 spelen als echte Spartanen. 5 hits in de inning, waaronder een double van Elio Fundora, zag 4 runs naar huis komen en de Spartanen de achterstand ombuigen in een 4-6 voorsprong. Meteen ook het einde voor Artuur Driessens die op de heuvel werd vervangen door Benjamin Donnell (3.1ip – 2h – 0r – 0er – 0bb – 4so).

Braves even aangeslagen maar de wedstrijd zou verder scoreloos blijven tot in de laatste slagbeurt voor Braves.

Na een base-on-balls en een hit besloot de Spartans dugout tot een wissel op de heuvel. Aan David Ochoa Blanco (0.2ip – 3h – 1r – 1er – 0bb – 1so) de taak om de wedstrijd over de streep te trekken. Een snelle out werd gevolgd door een hit die alle bases bezette voor Braves. Een double van Lucas Rizzi zag de gelijkmakende run over de thuisplaat komen (6-6). Alles wat Spartans was zag dan de bui al lang hangen en een nieuwe hit van Hans Heyrman, na ondertussen de tweede out, zag Braves de wedstrijd met 7-6 in Brasschaat houden.

Alweer een te vermijden verlies, dat hebben we al meer geschreven dit seizoen, dat de 3 titelpretendenten nu op een zakdoek samen brengt. Borgerhout kon in 2 spannende wedstrijden 2 keer winnen met 6-5 van Hoboken Pioneers zodat zij nu langszij komen bij Spartans in de stand. Brasschaat volgt op 1 wedstrijd.

Met nog 4 wedstrijden te gaan ligt alles dus nog open. De clash met de buren volgend weekend wordt dus cruciaal in de strijd om de playoffs. Zaterdag op Lefty’s field (15u30) zullen de Spartanen alles uit de kast moeten halen om niet uit de titelrace geslagen te worden. Er mag niet gerekend worden op een misstap van de concurrentie, Spartans heeft zijn lot nog steeds in eigen handen!

Er mag vooral niet teveel gerekend worden nu. Het laatste weekend van de competitie staat nog de clash tussen Braves en Squirrels op het programma maar de Spartanen moeten dan een dubbele confrontatie aangaan met Phoenix, hun ‘zwarte beest’ dit seizoen.

Beter om dit weekend zekerheid te verwerven voor de Belgian Series dan, na een onderbreking van een maand voor het EK voor landenteams, vol aan de bak te moeten in Mont-Saint Guibert. Dat kunstgrasveld heeft de Spartanen nog geen geluk gebracht dit seizoen.

Alain Deroy

(Foto: archief)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
22°
Partly Cloudy
05:4721:49 CEST
Feels like: 22°C
Wind: 13km/h WSW
Humidity: 61%
Pressure: 1020.66mbar
UV index: 6

(advertenties)