Select Page

Bijzondere tentoonstelling in hartje Deurne

Bijzondere tentoonstelling in hartje Deurne

In Atelier Faar, een kunstenaarscollectief van een aantal jonge, hedendaagse kunstenaars dat tijdelijke onderdak heeft gevonden in de voormalige brouwerij De Ridder, toont Annelies Vanhaverbeke een reeks schilderijen.

Wie deze jonge Deurnese kunstenaar is, vertelt journaliste Anne-Marie Poels: “Annelies Vanhaverbeke woont en werkt in Deurne. Hoewel de praktijk van Annelies Vanhaverbeke multidisciplinair is en het midden houdt tussen schilderen, beeldhouwen, tekenen, het maken van collages en assemblages, zijn het de laatste jaren in de eerste plaats de schilderijen die spreken. Niet belast door een schilderkunstige achtergrond zet ze die op een heel vrije manier op doek. Ze laat perspectief los. Schildert met borstels en hulpmiddelen zoals latten, mengt verf op het doek, herschildert en werkt collagegewijs – en met sterke referenties naar de beeldhouwkunst – in een zeer kenmerkende stijl.”

De tentoonstelling gaat door onder de noemer ‘Reaching out to reach’. Storyteller Johan Lou Verwimp geeft toelichting bij de naam: “Reach out for something or someone that is out of reach. Als je dat samenbalt, krijgt je de titel van de tentoonstelling: reach out of reach. Dat gevoel, die sfeer bekruipt me in de natures mortes. Iets van: er is meer dan ik zie. Of: er heerst een verlangen naar meer.”

 Praktisch:

Donderdag 21 april 2022 om 19u is de vernissage in atelier Faar, Hertstraat, Deurne : iedereen is welkom. De tentoonstelling is nog te bezichtigen : vrijdag 22/04-zaterdag 23/04-zondag 24/04 telkens van 14u tot 18u en op Vrijdag 29/04 van 14u tot 18u en zaterdag 30/04 is er de finissage van 19u tot 21u.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Mostly Cloudy
06:2920:52 CEST
Feels like: 5°C
Wind: 16km/h W
Humidity: 74%
Pressure: 1016.93mbar
UV index: 0

(advertenties)