Select Page

Antwerpse Kunstschaatsclub Ruggeveld vervelt tot Ice Diamonds Antwerp

Antwerpse Kunstschaatsclub Ruggeveld vervelt tot Ice Diamonds Antwerp

Omdat de oude naam de lading niet meer dekt, verandert Antwerpse Kunstschaatsclub Ruggeveld van naam. 

Voorzitter Erik Boens geeft uitleg bij de naamswijziging: “Sinds 2 jaar kan je bij ons al komen synchroschaatsen  en vanaf oktober vinden snelheidsliefhebbers ook hun weg naar onze club want dan starten we met de spectaculaire schaatsdiscipline ‘shorttrack’. Zo worden wij de allereerste omni-schaatsclub van België. En dit op een gloednieuwe ijsbaan.” De club organiseerde daarom een zoektocht naar een nieuwe naam. De voorstellen werden voorgelegd aan de vertegenwoordigers van de synchro-, shorttrack- en kunstschaatsers. Eén naam kreeg zo goed als alle stemmen achter zich: Ice Diamonds Antwerp vzw.

Boens gaat verder: “Door de toevoeging van de discipline shorttrack mogen we meteen een aantal toppers verwelkomen in onze club: Hanne en Stijn Desmet en Gert-Jan Goeminne. Hanne won dit jaar zilver tijdens het WK op de 1000 meter. Samen met haar broer Stijn en Gert-Jan is ze kandidaat deelnemer voor de volgende Olympische Spelen. Ze trainen alle drie momenteel in Hereveen in Nederland door een samenwerking tussen de Nederlandse en Belgische schaatsbonden. De Nederlanders zochten sterkere tegenstrevers om hun niveau naar boven te tillen. In eigen land zijn deze momenteel niet voorhanden.”

Het drietal kwam even kijken in Deurne. “We hebben speciaal in onze fietstraining een stop bij Sportoase Groot Schijn gepland om te zien waar onze club voortaan gaat trainen. Het ziet er prachtig uit.” aldus Hanne Desmet.

Wie eens wil proeven van soloschaatsen, synchroschaatsen of shorttrack is vanaf oktober welkom bij Ice Diamonds Antwerp. Meer info via secretariaat@icediamonds.be .

Foto: (vlnr) Hanne Desmet, Gert-Jan Goeminne en Stijn Desmet

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
21°
Partly Cloudy
05:5621:41 CEST
Feels like: 21°C
Wind: 8km/h W
Humidity: 59%
Pressure: 1021.67mbar
UV index: 6

(advertenties)