Select Page

Spartanen zetten hun opmars verder

Spartanen zetten hun opmars verder

Met een, altijd lastige, verplaatsing naar Brasschaat Braves en dus een double-header op Zaterdag op het programma wilden de Spartanen de 4 op 4 van de laatste 2 weken aandikken naar een 6 op 6.

Met 2 hits en 1 run tegen Braves-starter Artuur Driessens (2so) in de eerste inning maakte Spartans in ieder geval die bedoelingen al meteen duidelijk (0-1).

Brasschaat kon in de derde inning profiteren van een zeldzame error op een pick-off van Spartans-werper Anderson Gerdel (10so) en met 2 hits de gelijkmaker op het bord zetten (1-1).

Wat volgde waren een aantal snelle innings waarin niet gescoord werd en pas in de 7e slagbeurt van Spartans leek daar verandering in te komen. Met alle bases bezet werd Braves-werper Artuur Driessens vervangen op de heuvel door Lucas Rizzi ( 2so). Die gooide een prima inning en kon Spartans alsnog het scoren beletten. De 8e inning zag Spartans echter 2 hits slaan, scoren op een error van de Braves-verdediging en met 3 runs een 1-4 voorsprong nemen.

Een ideaal scenario voor Spartans-closer Carlos Cortes (0so) die nog 1 run van de Brasschatenaren zou toelaten maar de 2-4 overwinning in de Spartaanse zak kon steken.

Tweede wedstrijd op het elan van de eerste

Gesterkt na de overwinning in de eerste wedstrijd begon Spartans op dezelfde manier, sloeg in inning 1 een hit, profiteerde van een fout in de verdediging van Braves en scoorde meteen een run (0-1). Meteen druk op Braves-starter Robin Roevens (7.2ip – 13h – 5r – 1er – 1bb – 4so) die van zijn kant een prima wedstrijd gooide en pas in de 5e inning een tweede run zou incasseren (0-2 na 5innings).

Ondertussen zagen we aan Spartans-kant een sterk werpende Sharlon Lebacks (2so) die na een moeilijk seizoensbegin als herboren op de heuvel stond. De 7e inning echter zou de spreekwoordelijke inning-te-veel worden voor Sharlon die 2 runs moest toestaan (2-2) en dan ook vervangen werd door José Larinnaga (0so). José nam uitstekend over en kwam uit de inning zonder verdere score van Braves.

De Spartanen waren echter niet onder de indruk van de plotse gelijke stand en zetten zich aan het kanon in de 8e inning. Ook voor Braves-starter Robin Roevens was deze inning er teveel aan. Na het incasseren van 4 hits en 3 runs (2-5) kon reliever Lino Ballardini de Spartans-rally stoppen en zo toch de Brasschatenaren nog een kans geven om terug in de wedstrijd te komen.

Na 2 base-on-balls, toegestaan door José Larinnaga, in de 8e slagbeurt van Braves was het de beurt aan David Ochoa Blanco (1so) om Brasschaat tegen te houden. Een double van Axel Poesmans bracht echter 2 runs binnen (4-5) en zag de Braves weer in de wedstrijd komen.

Vastbesloten om de win mee naar Deurne te nemen sloegen de Spartaanse krijgers 3 hits in inning 9, scoorden een run en brachten zo de score op 4-6. Ondanks nog een fout in de Spartans-verdediging kwam Brasschaat niet meer tot scoren zodat de tweede overwinning van de dag een feit was.

We zagen in de 2 wedstrijden een sterk en vastberaden Spartans dat, ondanks sterk weerwerk van Braves, telkens op het juiste moment kon toeslaan, de druk op de thuisploeg kon houden met stevige batting en prima werk van de Spartans-werpers. Spartans zoals we Spartans, als supporter, willen zien spelen. Veel moed, overtuiging en technisch sterk…Zo doen we dat!

Met de 6 op 6 springt Spartans over Braves naar een derde plaats in de rangschikking en is het moeilijke begin (1 op 4) van de competitie bijna vergeten. Met volgend weekend (Zaterdag 15u30 thuis, Zondag 15u30 uit) de burenstrijd aan het vliegveld op de kalender kan toch met enig vertrouwen naar de derby worden uitgekeken. Zaak voor de Spartanen om de opmars in de rangschikking verder te zetten en zeker niet opnieuw de rol te lossen.

Pit De Bens

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Rain
06:4320:40 CEST
Feels like: 6°C
Wind: 24km/h WNW
Humidity: 81%
Pressure: 1007.45mbar
UV index: 2

(advertenties)