Select Page

Deurne voert spreekuur burgemeester terug in

Deurne voert spreekuur burgemeester terug in

Vroeger had elke burgemeester of schepen een spreekuur waar burgers vragen konden stellen, een probleem voorleggen of een gunst vragen. Mensen zaten dan zoals bij de dokter in de wachtzaal van het partijlokaal te wachten tot de desbetreffende politicus vrij was. Dienstbetoon heette dat.

In de loop der tijden kreeg dienstbetoon echter een slechte naam. Het werd achterkamerpolitiek, waar geritsel niet ver weg was: een sociale woning of een job bij de gemeente, in ruil voor een lidkaart. Daarom werd het dienstbetoon op veel plaatsen afgevoerd. Districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA) wil dat echter terug invoeren en heeft daar zijn redenen voor. Sekeris: “Met de professionalisering van de lokale politiek werd het beleid eerlijker en transparanter, maar ook afstandelijker. Een gesprek werd een formulier en een loket werd een e-form. Dat heeft als gevolg dat mensen klagen over de politiek. ‘Ge ziet ze alleen maar als het verkiezingen zijn’ zeggen ze dan.”

De districtsburgemeester wil het roer omgooien. Sekeris: “Door één-op-één gesprekken te organiseren met inwoners wil ik nog meer voelen wat er leeft in Deurne. Zo kunnen we onze beleidskeuzes daar maximaal op afstemmen. Want alleen de Deurnenaars weten zelf het beste wat hun district nodig heeft. Ik zou dus zeggen: ‘zet Tjerk voor jou aan het werk!’”

Via de gloednieuwe website www.tjerksekeris.be kan iedereen een afspraak maken. Per week zijn er vier tijdsloten van een uur voorzien en dit op donderdag van 14u tot 18u.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
16°
Rain
05:2622:01 CEST
Feels like: 16°C
Wind: 11km/h N
Humidity: 92%
Pressure: 1012.87mbar
UV index: 0

(advertenties)