Select Page

Kasteel Boekenberg krijgt een nieuwe invulling

Kasteel Boekenberg krijgt een nieuwe invulling

Kasteel Boekenberg in het gelijknamige park wordt vertimmerd tot een cohousingproject met negen woonunits voor ietwat oudere bewoners. De renovatiewerken zijn officieel in gang getrapt en nemen een jaar in beslag.

Vzw Symbiosis zorgt met de Living voor negen woonunits en een paar ruime gemeenschappelijke ruimtes voor ‘mensen in de tweede helft van hun leven’. Zeg maar, mensen die al 50 jaren op de teller hebben staan. Voor zes van de negen woonunits zijn al bewoners gevonden. De nieuwe ridders en jonkvrouwen worden geen eigenaar van het kasteel. Ze kopen hun woonunit in een erfpachtconstructie.

Het kasteel bestaat uit kleine ruimtes en is in relatief slechte staat. De voorbije jaren werd om leegstand te vermijden, de ruimtes verhuurd aan een lunchbar, kunstateliers en een praktijk voor vroedkunde. Die tijdelijke bewoners zijn intussen vertrokken en de verbouwingswerkzaamheden zijn afgetrapt. Die worden uitgevoerd door aannemer Renotec.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Rain
06:3320:48 CEST
Feels like: 1°C
Wind: 19km/h NNW
Humidity: 82%
Pressure: 1022.69mbar
UV index: 0

(advertenties)