Select Page

Duel tussen de Deurnese Turners en The D-C Boys

Duel tussen de Deurnese Turners en The D-C Boys

Bij de Antwerpse vriendenclubs (KAVV) is het na de reguliere competitie tijd voor de bekerwedstrijden. In zowel “beker Ronald Van Bouwel” als “Beker van de voorzitter” bekampen ploegen elkaar uit de verschillende reeksen. Einde maart waren wij aanwezig op het duel tussen de Deurnese Turners en The D-C Boys.

In schitterend lenteweer moest de thuisploeg al snel verder met 10 nadat de thuisdoelman werd uitgesloten. De Deurnese Turners drukten, ondanks de numerieke minderheid, hun stempel op de eerste helft en kwamen via een penalty verdiend op voorsprong. (1-0). Het gespreksonderwerp tijdens de rust was waarschijnlijk een tweede niet gefloten strafschop voor de thuisploeg.

Tijdens de tweede helft moesten de Deurnese Turners verdedigen. De bezoekers kwamen gedreven uit de kleedkamers en stelden gelijk. (1-1) In een spannende slotfase, toen iedereen zich al verzoend had met een gelijkspel konden de bezoekers alsnog de winninggoal aantekenen. Uitslag : 1 – 2

Na de wedstrijd spraken we met trainer Filip Rousseau van Deurnese Turners:” Wij speelden vandaag met een onuitgegeven elftal door tal van redenen. Toen we door de uitsluting in ondertal vielen, kregen we toch tal van kansen. De mentaliteit zat goed en wij speelden een verdienstelijke wedstrijd. Achteraf bekeken had de niet gefloten strafschop kunnen zorgen voor een gans andere match. Voor volgend seizoen kunnen we alvast onze kern behouden en werden reeds twee versterkingen aangetrokken. Onze ambitie is dan ook  te gaan voor de titel.”

Voorzitter Gunther De Cnodder van The D-C Boys zei op zijn beurt: “We behaalden vorig seizoen de titel in tweede afdeling. Dat maakte dat we gemotiveerd waren hier te winnen. Gezien deze zege maken we kans om mogelijks in de kwartfinales te verrassen. Volgend seizoen in eerste afdeling willen we zeker meedraaien in de sub-top.” THE D-C BOYS treffen in de kwartfinales Kloosterstraat B.

Verslag: Eddie Devenijns

Foto: The D-C Boys. 

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Cloudy
06:2920:52 CEST
Feels like: 5°C
Wind: 14km/h W
Humidity: 84%
Pressure: 1016.93mbar
UV index: 0

(advertenties)